Welkom bij de Kleutergroepen.

Omdat er zoveel gebeurt willen we de dag globaal met u doornemen, zodat u een indruk krijgt van wat er allemaal aan bod komt:

In de klas werken we met verschillende thema's zoals: de ruimte, herfst, Sinterklaas, Kermis, vroeger, huisdieren en nog veel meer.
Samen leren en ontdekken wij een heleboel en knutselen we de mooiste dingen, die iedereen natuurlijk mag komen bekijken.

Hoe ziet een dag bij de kleuters eruit?
Wij starten de dag altijd in de kring met het lied 'goedemorgen allemaal'. Na het zingen van het liedje zeggen we elkaar goedemorgen. Daarna bespreken we samen de dag. Welke dag is het, welke datum is, welke maand is het en welk jaar is het eigenlijk? Dan kijken we even door het raam om met elkaar te bespreken wat voor weer het is. Vervolgens bespreken we aan de hand van de dagritmekaarten wat we gaan doen en daarna kan de dag officieel gaan beginnen. In de kring doen wij veel verschillende dingen; taal- en rekenspelletjes, muziek, voorlezen, Kanjertraining en nog veel meer.

Na de kring is het tijd om aan het werk te gaan. Dit doen we aan de hand van de methode 'Piramide'. Dit houdt in dat de kinderen allemaal in een vaste kleurgroep zitten en met deze groep samen aan het werk gaan met een vooraf vastgestelde activiteit. Dit kan een knutsel, teken, puzzel, bouw of klei activiteit zijn. Ook is er elke dag een kleurgroep die iets mag kiezen op het kiesbord en daarna mag spelen in de hoek die zij hebben gekozen.

Na het spelen en werken is het tijd om te gaan eten en drinken en samen een mooi prentenboek te lezen. Als het boek uit is en het eten en drinken op is, gaan we lekker naar buiten om te spelen met onze vriendjes uit de andere kleutergroepen.

Het buitenspelen is altijd veel te kort maar daarna is het tijd om te gaan lunchen. Wij hebben namelijk een continurooster op school en lunchen op onze eigen plekje in de klas vinden wij altijd weer een groot feest.

Na het lunchen kiezen wij een activiteit van het kiesbord en gaan wij spelen en werken in één van de hoeken zoals de bouwhoek, de huishoek, de boekenhoek, de schrijfhoek enzovoorts. Na het spelen en werken gaan wij weer een activiteit in de kring doen om daarna nog even kort naar buiten te gaan omdat het alweer bijna tijd is om naar huis te gaan.

 

Kortom er gebeurt heel veel in de kleutergroepen en je bent van harte welkom om eens bij ons te komen kijken!

 

Wist je dat..

... wij gymmen op donderdag.

... wij fruitdag hebben op dinsdag en donderdag.

... wij bijna bij elk thema een werkje maken en dat we dat bewaren in een plakboek. Dit plakboek krijgen we mee naar huis als we naar groep 3 gaan. 

... wij na elke vakantie worden gecontroleerd op luizen. Op deze manier hopen wij dit vervelende beestje onder controle te houden. Het is fijn als u thuis ook regelmatig blijft controleren. 

... wij onze verjaardag in de klas mogen vieren. Graag even een afspraak maken met de leerkracht welke dag uitkomt en natuurlijk mag u als ouder erbij zijn.

... het in de ochtend vaak druk is bij de deur en wij veel informatie krijgen. Om alles goed te registreren en onthouden zien wij graag een briefje met daarop data etc.

… wij afscheid moeten nemen bij de deur.

... de foto's die horen bij de stukjes tekst hieronder, te vinden zijn in het fotoalbum als u zich inlogt met Fiep.

 


Alle kleutergroepen

Welkom op school feest. 

Het mooie weer heeft vandaag bijgedragen aan een prachtige dag. De kinderen hebben genoten van alle springkussens en spellen die vandaag aanwezig waren. Tussendoor een bakje popcorn heeft de dag compleet gemaakt. Het schooljaar is nu echt begonnen en we gaan er met zijn alle een gezellig jaar van maken. 

Pietenochtend
In de klas leren we veel, maar tijdens de Pietenochtend leren we pas echt wat een echte Piet moet leren! Samen met de groepen 3 hebben we een gezellig ochtend gehad. 


Schoolreisje OKB
Eindelijk is het zover: Het schoolreisje! Dit jaar mochten we naar de speeltuin in Alkmaar. We hebben daar heerlijk gespeeld en zijn naar een leuke voorstelling geweest.

Buiten eten.

Als het mooi weer is kunnen wij buiten lunchen. Alle kleutergroepen bij elkaar. Wat een gezelligheid! Broodje op? Weer lekker buiten spelen.


Sportdag
Wat was dit een sportieve dag zeg! Een stormbaan beklimmen, met een krokodil over de zeepbaan glijden, kloslopen, met tennisballen gooien en mikken op een skippybal, touwtrekken en een ballon hooghouden? Wij kunnen het allemaal. Met als afsluiting een lekkere banaan! 

 


Een kijkje bij de Tijgers 

Het schooljaar is begonnen! 
Inmiddels zijn we in de Tijgerklas alweer een aantal weken hard aan het werken. We hebben al een boek mee naar huis gehad, zijn al bezig met letters en kunnen al kleuren toveren. 
 

Dino's
Een superspannend thema! De kinderen weten er al veel vanaf en we leren steeds meer bij. We hebben een dino-ei in de klas en een heuze dinogrot! 

Sint Maarten
Tussen alle dino's door is het al bijna 11 november. Tijd om te gaan oefenen met onze lampionen langs de deuren. En ook al is het nog geen Sint Maarten, we krijgen bij een paar huizen al wat lekkers!  

Het eerste PleXat-optreden
De afgelopen maanden hebben we al heel veel geleerd. En dat willen we graag aan iedereen laten zien. Papa's, mama's, broertjes, zusjes, opa's en oma's, er is heel veel publiek gekomen. Bedankt! 
Onwijs spannend op zo'n groot podium met zoveel mensen, maar wat deden de kinderen het goed!

Sinterklaas
Een drukke decembermaand komt er aan. Een maand vol pepernoten, cadeautjes en spanning. 
In de klas mogen we zelf voor Sinterklaas of Piet spelen. We pakken cadeautjes in, schrijven in het grote boek en maken verlanglijstjes.

Schoen zetten
Er worden tekeningen gemaakt en keihard gezongen, want we mogen onze schoen zetten! 
En ja hoor, de volgende dag zit er nog wat lekkers in ook! Piet heeft het wel druk gehad, want de schoenen zijn niet alleen gevuld, er ligt een heerlijk kleed in de klas, alleen zijn alle kaarten daardoor wel kwijtgeraakt... Gelukkig weten de kinderen ze allemaal weer te vinden. 

Pepernoten
Pepernoten krijgen is leuk, maar ze zelf maken is nog leuker! En dus gaan we het proberen, met het recept er bij moet het lukken. Op een paar verbranden pepernoten na, is het prima gelukt!

Sint in de klas
Sint en zijn Pieten skomen ook even langs op school. Eén van de Pieten kende de weg al goed, want dit heeft hier de afgelopen tijd geslapen.
We dansen en zingen voor de Sint en krijgen zelfs allemaal een cadeautje. Een zachte knuffel, waar iedereen heel blij mee is!  

Kerst
De Sint zit nog maar net op de boot, of de volgende gezellige tijd begint: Kerst. 
De klas is mooi versierd en de kinderen maken de klas nog mooier met al hun mooi knutsels en versieringen. 
Tijdens het kerstdiner mogen alle lichtjes aan, ziet iedereen er prachtig uit en hebben we heerlijk, en meer dan genoeg, eten. Het is super gezellig in de klas! 

Afscheid Kima en meester Marc 
Helaas moeten we voor de vakantie ook nog twee keer afscheid nemen. 
Meester Marc gaat heerlijk genieten van zijn pensioen en Kima gaat verhuizen. 
Zowel Kima als meester Marc hebben nog een traktatie voor ons en ook wij hebben natuurlijk nog wat voor Kima en meester Marc. 
We wensen Kima en meester Marc veel plezier en succes met alles wat komen gaat! 

Feest! 
Feest in de klas! Na alle feesten uit december feesten wij nog even door. We hebben het over geboortefeestjes, trouwfeesten en verjaardagen. En wat valt er veel te tellen op een feest!

Het thema feest sluiten we af met een spetterend eindfeest. Groep 6 helpt ons mooie kleding te maken en samen vieren we een feestje in de PleXat.

Afrika
Met z'n alle gaan we dit thema op ontdekking in Afrika. We leren over de dieren die er leven, maar ook over hoe de mensen er leven en dansen.

Als afsluiting leren we een Afrikaanse dans van Samba Salad en die laten we natuurlijk graag zien aan het publiek!

Tussen als het Afrikaans door, lezen de groep 7 en 8 leerlingen ons voor uit prachtige prentenboeken. Wat kunnen ze dat goed!

Carnaval
Van Star Wars tot prinsessen en een panda, er zat van alles in de klas tijdens carnaval!


Verkeersles
De regen kon ons deren: Op de fiets en oversteken maar! We hebben weer heel veel geleerd en kunnen weer een stukje veiliger de weg op.  

Schoolproject gezondheid
Opening
En we zijn begonnen! We starten het schoolproject met gezond dansen. 

PleXat
Tijdens het schoolproject verzorgen we een PleXatoptreden. Beer is ziek... Gelukkig heeft hij lieve vrienden die hem helpen. 

Werken in de klas
Er wordt hard gewerkt in de klas. We maken soep, er komt een echte verpleegster in de klas en er lopen regelmatig dokters, apothekers en patiënten door de klas op weg naar de doktershoek!
 

Pasen
Tijdens het heerlijke weer, stond er ook nog een heerlijk Paasontbijt op ons te wachten! Wat kunnen de Tijgers veel en netjes eten!


Sprookjestocht
Tijdens het thema 'Sprookjes' testen we onze kennis tijdens een sprookjestocht, allerlei sprookjes komen langs. En wat weten alle kinderen veel! 

Zuiderzeemuseum met groep 2
Op excursie de geschiedenis in! Leuk en leerzaam!

 


Een kijkje bij de Zebra's

11 november 

Na lang te hebben geknutseld zijn alle lampionnen af en kan het snoep worden opgehaald. 

De kinderen hebben vandaag alvast geoefend om langs de deur te gaan en de liedjes te zingen. Hopelijk is het zondag ook droog en houden de lampions het vol.

 

Dino's

Vandaag kwam een mevrouw van de bibliotheek langs om een boek over dino’s voor te lezen en vervolgens samen met de kinderen foto’s te maken. 

Alleen het boek was al super spannend maar op een foto gaan met een dino is al helemaal spannend, maar wat zijn ze leuk geworden. 

 

Plexat podium

Na veel denkwerk zijn de kinderen van de Zebragroep op een optreden gekomen. Als eerste hebben de kinderen zich allemaal voorgesteld en aangegeven wat zij later willen worden. Hier een aantal voorbeelden van wat de kinderen graag willen worden.

Brandweervrouw, helicoptercomandeur, juf, superheld, boswachter, postbode, mama, voetballer, dierenarts, straaljager, dokter en voetballer 

Daarna heeft groep 1 een liedje gezongen en vervolgens groep 2 een stukje. 

Tot slot met de hele groep de dino dans gezongen en toen konden de zenuwen weer zakken.

Wat hebben de kinderen het allemaal goed gedaan. 

 

Schoen zetten

Eindelijk was het zover. De kinderen mochten vandaag allemaal hun schoen zetten. “Maar juf waar zetten we de schoen dan neer”? Er moest dus natuurlijk een schoorsteen komen en de kinderen hebben die zelf gebouwd. Nu maar hopen dat er iets in de schoen zit morgen. 

 

Sinterklaas in de klas

Wat was het spannend zeg. Sinterklaas zomaar bij ons in de zebragroep. De kinderen hebben Sinterklaas een aantal vragen kunnen stellen en tot slot hebben wij een liedje voor Sinterklaas gezongen. Toen was er ook nog een grote zak met cadeautjes die de pieten hebben achtergelaten. 

 

Pepernoten maken

Na het recept goed te hebben gelezen en de juiste stappen te hebben gevolgd, konden de pepernoten gemaakt worden. Daarna moesten de pepernoten in de oven, even laten afkoelen en het smullen kon beginnen. 

 

Kerst
De Sint zit nog maar net op de boot, of de volgende gezellige tijd begint: Kerst. 
De klas is mooi versierd en de kinderen maken de klas nog mooier met al hun mooi knutsels en versieringen. 
Tijdens het kerstdiner mogen alle lichtjes aan, ziet iedereen er prachtig uit en hebben we heerlijk, en meer dan genoeg, eten. Het is super gezellig in de klas! 

 

Sneeuw!!

"Juf, kijk het sneeuwt." Gelukkig waren de kinderen al bezig met het opruimen van alle spullen om vervolgens na het eten en drinken naar buiten te gaan. Het opruimen en het eten en drinken ging wel gelijk drie keer zo snel. :)

Het buitenspelen vonden de kinderen fantastisch!

 

Carnaval!!

Wat was dit een gezellige dag. De kinderen hadden prachtige kleren aan en waren helemaal in de juiste rol. De dag begon met een fantastische modeshow. Als afsluiter nog een optreden van de juffen en toen de polonaise. 

 

Verkeer

Na het thema verkeer kregen wij een verkeersles op school. De kinderen mochten met de fiets naar school komen om te laten zien hoe goed zij al konden fietsen, maar ook om te oefenen met het oversteken bij een zebrapad. Wat weten de kinderen de regels al goed.

 

Lezen

De kinderen van groep 7 en 8 zijn een aantal keer langs geweest om een boekje voor te lezen. Wat kunnen ze dat goed.

 

Schoolproject gezondheid

Wat was het een fijn en leerzaam thema. De kinderen hebben veel geleerd over gezondheid. Tijdens de slotavond zijn veel ouders in de klas langs geweest om te zien wat de kinderen allemaal gedaan hebben.  

 

Kikkervisjes

En dan is het alweer Lente.  Jullie heb het vast allemaal al gehoord en gezien. Wij hebben kikkervisjes in de klas. Tijdens een bezoek aan een vriendin zag ik in een vijver heel veel kikkerdril. Ik heb een klein beetje meegenomen en in een bak gedaan. We verzorgen de kikkervisjes goed en wanneer ze te groot worden voor in de klas gaan de kikkervisjes weer fijn naar de sloot. 

 

Schoolreisje naar speeltuin OKB in Alkmaar 

Wat hebben we een mooie dag gehad! Lekker spelen in de speeltuin, patatjes eten en kijken naar een superleuke voorstelling. We hebben genoten met elkaar!  

 

Sprookjestocht 

Als afsluiting van ons superleuke thema “sprookjes” hebben de kinderen een sprookjestocht in de speelzaal gedaan. Er waren allemaal leuke spelletjes die met verschillende sprookjes te maken hadden. Zo leuk om al die blije gezichtjes te zien! 

 

Bezoek in de klas.
In de klas heeft de mevrouw van de bibliotheek ons een boek voorgelezen over schaduwen. Een spannend boek die ons heeft geleerd om schaduwen te maken. 

 

Sportdag

Wat was dit een sportieve dag zeg! Een stormbaan beklimmen, met een krokodil over de zeepbaan glijden, kloslopen, met tennisballen gooien en mikken op een skippybal, touwtrekken en een ballon hooghouden? Wij kunnen het allemaal. Met als afsluiting een lekkere banaan! 

 

Waterfeest

Dit is nog eens even lekker afkoelen met het warme weer. 

 

Zuiderzeemuseum met groep 2
Op excursie de geschiedenis in! Leuk en leerzaam!

 

---------------------------------------------------------------------------

Een kijkje bij de Olifanten

PleXat optreden
De Olifanten hebben hun eerste optreden van dit schooljaar gehad. Er waren heel veel mensen komen kijken, spannend! We lieten zien dat we al letters kennen en we hebben een oerwouddans gedaan.